Jaren 30 huis Heemstede

hoofdfoto

In 2013 begon ik aan een opdracht bij een klant in Heemstede. Een traditioneel jaren 30 huis waar de benedenetage en de badkamer volledig aangepakt mochten worden met een nieuwe indeling, styling en compleet nieuw interieur.

 

Out of the box

In eerste instantie maakte ik grove schetsen van de mogelijkheden van een nieuwe indeling met en zonder aanbouw. Uiteindelijk is er besloten om aan te bouwen en de keuken in het midden van de woning te plaatsen.

Een oplossing die je niet vaak ziet in een traditioneel jaren 30 huis, maar voor deze gezinssamenstelling en de wensen van de klant, leek het mij een mooie oplossing om de keuken in het ‘hart’ van het huis te plaatsen.

 

Samenwerking met de klant

Vervolgens heb ik tekeningen van de deuren en een lichtplan gemaakt en is de aannemer aan de slag gegaan. De klant en ik zijn samen op pad gegaan voor de inrichting en stoffering van het huis. Vaak had ik al een voorselectie gedaan, aangezien mijn klant niet heel veel tijd had, werkte dit prima.

Het kleurenplan en het schilderwerk hebben we niet door de aannemer laten doen, net zoals het maken van de kasten in de kamer en de hal. Daar had ik zelf een schilder en timmerman voor ingehuurd. Het resultaat is prachtig geworden en vooral ook heel persoonlijk.

Opdrachtgever Marlies:

Een huis is meer dan een plaats om in te wonen, een huis hoort bij je, het is een plek waar je je veilig voelt en een weerspiegeling van jezelf.

 

Hoewel ik best al een idee had, wist ik niet waar ik moest beginnen. Louise wel, zij maakte de tekeningen en kon exact aangeven welke stappen er ondernomen moesten worden om tot het eindresultaat te komen. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, het sanitair, het lichtplan, de elektra en niet te vergeten de aanbouw.
Louise regelde alles met respect voor onze eigen inbreng. Dankzij al haar positieve energie kwamen wij tot een fantastisch eindresultaat. Iedere dag weer is het een heel fijn gevoel om thuis te komen in een huis dat vertrouwd aanvoelt maar toch helemaal vernieuwd is. Een thuis dat, dankzij Louise, weerspiegelt wie wij zijn.